23/03/2021 23/03/2021 Με αισθήματα πατριωτισμού και συγκίνησης η πόλη της Καλαμάτας εόρτασε σήμερα, την 200η Επέτειο Απελευθέρωσής της. Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας τελέσθηκε η Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή περιορισμένου αριθμού εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων. Πατήστε εδώ για να δείτε...
23 Μαρτίου, 2021 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2021 - 18:35

Η Καλαμάτα εόρτασε την Επέτειο της Απελευθέρωσής της

Διαδώστε:
Η Καλαμάτα εόρτασε την Επέτειο της Απελευθέρωσής της

Με αισθήματα πατριωτισμού και συγκίνησης η πόλη της Καλαμάτας εόρτασε σήμερα, την 200η Επέτειο Απελευθέρωσής της.

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας τελέσθηκε η Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή περιορισμένου αριθμού εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο από την Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων.

Ακολούθησε η ανάγνωση του όρκου των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 στον προαύλιο χώρο του Ναού, ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε τρισάγιο στο μνημείο των Ηρώων, όπου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, τη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, ενώ παρέστησαν ο πρ. Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Κων/νος Καραβλίδης, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Ο υφυπουργός Παιδείας πραγματοποίησε και εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό: 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων