26/03/2020 26/03/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκαν, κεκλεισμένων των θυρών και για τους σκοπούς της ραδιοφωνικής μετάδοσης από τον Σταθμό της τοπικής Εκκλησίας, ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, την Τετάρτη 25η Μαρτίου 2020.  Πριν την τέλεση της...
26 Μαρτίου, 2020 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 13:26

Εορτάστηκε στη Σπάρτη η 25η Μαρτίου

Διαδώστε:
Εορτάστηκε στη Σπάρτη η 25η Μαρτίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκαν, κεκλεισμένων των θυρών και για τους σκοπούς της ραδιοφωνικής μετάδοσης από τον Σταθμό της τοπικής Εκκλησίας, ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, την Τετάρτη 25η Μαρτίου 2020. 

Πριν την τέλεση της Δοξολογίας για την Εθνική μας Επέτειο, που εορτάζουμε επίσης την 25η Μαρτίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης μίλησε για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα. Έκανε έκκληση στην Παναγία μας να έχει υπό την σκέπη Της τον λαό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους ευσεβείς χριστιανούς να ψάλλουν από τα σπίτια τους το κοντάκιο “τη Υπερμάχω” και τον Εθνικό μας Ύμνο, ενώ γνωστοποίησε ότι την ίδια ώρα όλες οι καμπάνες των Ιερών Ναών χτυπούσαν χαρμόσυνα!

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων