24/08/2021 24/08/2021 Την Τρίτη 24 Αυγούστου, η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ναός του δεύτερου Κοιμητηρίου Σπάρτης. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’...
24 Αυγούστου, 2021 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 20:28

Μονεμβασίας Ευστάθιος: «Οι κεκοιμημένοι αδελφοί μάς διδάσκουν το εφήμερο της ζωής»

Διαδώστε:
Μονεμβασίας Ευστάθιος: «Οι κεκοιμημένοι αδελφοί μάς διδάσκουν το εφήμερο της ζωής»

Την Τρίτη 24 Αυγούστου, η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ναός του δεύτερου Κοιμητηρίου Σπάρτης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Λόγω πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο θεολόγος κ. Ευάγγελος Νικολακάκης, ο οποίος, αρχικά, μίλησε για τους νεομάρτυρες της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Η εσπερινή λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση Τρισάγιου για όλους εκείνους, που αναπαύονται στο Κοιμητήριο από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα. Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα επισήμανε, ότι θα πρέπει να ωφελούμαστε από τις σκέψεις, που έχουμε για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας, αφού αυτοί μας διδάσκουν το εφήμερο της ζωής και την ανάγκη για αξιοποίηση του χρόνου που έχουμε στη Γη με επαναφορά στην εν Χριστώ ζωή και αποβολή των υλιστικών προτύπων. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα παιδιά με τις παραδοσιακές φορεσιές, που έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στον εορτασμό, ενώ ευχήθηκε στους ευλαβείς προσκυνητές να έχουν την ευλογία του τιμώμενου Αγίου.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου στους χώρους του Κοιμητηρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων