10/06/2019 10/06/2019 Την χαρά και την ευλογία να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως είχε ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος του Ηρακλείου σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, Ιερός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ στα πρόθυρα του Ιερού...
10 Ιουνίου, 2019 - 19:38
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2019 - 19:41

Πλήθος πιστών υποδέχτηκε το Ι. Λέιψανο του Αγ. Λουκά στο Ν. Ηράκλειο

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών υποδέχτηκε το Ι. Λέιψανο του Αγ. Λουκά στο Ν. Ηράκλειο

Την χαρά και την ευλογία να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως είχε ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος του Ηρακλείου σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, Ιερός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ στα πρόθυρα του Ιερού Ναού, παρουσία κλήρου και λαού.

Το Ιερό απότμημα του Λειψάνου του μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος.

Ο κ. Γαβριήλ σημείωσε αποσπασματικά μετά την τοποθέτηση της Λειψανοθήκης στο κέντρο του Ιερού Ναού: Έχουμε την ευλογία να φιλοξενούμε λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, εορταζόμενο σήμερα Άγιο, τον Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως έχουμε λοιπόν την τιμή να εγκαταστήσουμε το Ιερό Λείψανο του Αγίου στον Ιερό αυτό Ναό της Αγίας Τριάδος Ηρακλείου.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ.Νεκτάριο ενώ ακολούθως προέτρεψε όλους το ότι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Άγιος θα είναι πλέον κοντά τους και όλοι πρέπει να βοηθήσουν να γίνει σε όλους αυτό το γεγονός γνωστό.

Στην συνέχεια στον Ιερό Ναό ξεκίνησε Μέγας Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης/ Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων