05/12/2018 05/12/2018 Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου μέσα σε πανευφρόσυνη ατμόσφαιρα και με μια λαμπρή εορταστική εκδήλωση άνοιξε η αυλαία σειράς χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου. Παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές πλημμύρισαν τον αύλειο χώρου του Μητροπολιτικού Ναού της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, όπου πραγματοποιήθηκε...
05 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:24

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καλαμαριά

Διαδώστε:
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καλαμαριά

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου μέσα σε πανευφρόσυνη ατμόσφαιρα και με μια λαμπρή εορταστική εκδήλωση άνοιξε η αυλαία σειράς χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου.

Παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές πλημμύρισαν τον αύλειο χώρου του Μητροπολιτικού Ναού της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, όπου πραγματοποιήθηκε το στόλισμα και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Μητροπόλεως.

Μικρά και μεγάλα παιδιά συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα για να κατασκευάσουν όμορφες κάρτες, να γράψουν και να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Μητροπόλεως με τις καλύτερές τους ευχές.

Η όλη εκδήλωση διανθίστηκε με ζωντανή μουσική και τραγούδια, μουσικά σύνολα και γευστικές λιχουδιές από παραδοσιακούς χειροποίητους, ζεστούς λουκουμάδες.

Παράλληλα, για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν πραγματοποιήθηκε κλήρωση ενός αγωνιστικού ποδηλάτου.

Μικροί και μεγάλοι κατενθουσιασμένα τραγούδησαν όλοι μαζί με συνοδεία του τμήματος εκμάθησης κιθάρας «Τρίγωνα κάλαντα μες στη γειτονιά, έρχονται Χριστούγεννα στην Καλαμαριά!»

Ακολούθησε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά, τις θερμές και εγκάρδιες πατρικές του ευχές, τονίζοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι η «Γιορτή της Αγάπης» και προτρέποντας τα παιδιά να μοιραστούν τα παιχνίδια και τα ρούχα τους με παιδιά που δεν έχουν δικά τους παιχνίδια και καινούργια ρούχα, κάνοντας το Χριστό πολύ χαρούμενο.

Αμέσως μετά, με το σύνθημα του Σεβασμιωτάτου, άναψε το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωταγωγήθηκαν τα στολισμένα δέντρα του αύλειου χώρου και η Φάτνη.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων