03/03/2023 03/03/2023 Την Α’ Εβδομάδα των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το αγιαστικό Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης. Ο Σεβασμιώτατος για την πνευματική οικοδομή του λογικού ποιμνίου του όρισε...
03 Μαρτίου, 2023 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2023 - 16:21

Αρχιερατικά Ευχέλαια κατά την Α’ Εβδομάδα Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Διαδώστε:
Αρχιερατικά Ευχέλαια κατά την Α’ Εβδομάδα Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Την Α’ Εβδομάδα των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το αγιαστικό Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης.

Ο Σεβασμιώτατος για την πνευματική οικοδομή του λογικού ποιμνίου του όρισε σε κάθε Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου κληρικοί της Μητροπόλεως να αναλύουν ένα πνευματικό θέμα. Έτσι τη διακονία του λόγου είχαν: ο π. Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης, ο π. Ιωάννης Μεχτερίδης και ο π. Σεραφείμ Τερζής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιστοί κατέκλυσαν τους Ιερούς Ναούς προκειμένου να χριστούν με το άγιο έλαιο και να γίνουν μέτοχοι της Θείας Χάριτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων