11/08/2022 11/08/2022 Στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, με μια όμορφη εικόνα έδωσε τη σημειολογία του Παρακλητικού Κανόνα: ο θεομητορικός ικετήριος κανόνας συμβολίζει τη μεγάλη αγκαλιά της...
11 Αυγούστου, 2022 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 - 15:04

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεύκων για τη Μικρή Παράκληση

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεύκων για τη Μικρή Παράκληση

Στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, με μια όμορφη εικόνα έδωσε τη σημειολογία του Παρακλητικού Κανόνα: ο θεομητορικός ικετήριος κανόνας συμβολίζει τη μεγάλη αγκαλιά της Παναγίας, στην οποία βρίσκουν παρηγοριά και καταφυγή όλοι οι πιστοί.

«Η Παναγία είναι ακόμα η «ελπίς των απηλπισμένων», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος με έμφαση. Η ελπίδα κρατά ζωντανή την ψυχή μας στον αγώνα της ζωής και την ελπίδα κρατά θαλερή η πίστη στην παντοδυναμία και στην αγάπη του Θεού».

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Προϊστάμενος του Ναού π. Αλέξανδρος Τσόρλος πρόσφερε εκ μέρους όλης της Ενορίας στο Σεβασμιώτατο μια ασημένια εικόνα, αντίγραφο της Παναγίας Σουμελά. Ο Σεβασμιώτατος με φανερή συγκίνηση αποδέχθηκε το δώρο και πρόσθεσε ένδακρυς ότι θα «πάρω την εικόνα μαζί μου, θα την αποθέσω πάνω στην Αγία Τράπεζα, κατά την ώρα της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, για να λάβει την Πατριαρχική ευλογία. Είμαι σίγουρος ότι τη Θεία Λειτουργία θα παρακολουθεί από τη γη των μακάρων και η ψυχή του αοιδίμου πεφιλημένου φίλου μου Παύλου».

Ακολουθεί ηχητικό αρχείο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων