10/05/2024 10/05/2024 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους ιερούργησε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Περιστερίδης, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε ότι «μέσα στην Εκκλησία του Χριστού ρέει το αθάνατο νερό της θείας Χάριτος το οποίο πηγάζει από την υπέρτατη θυσία του Χριστού...
10 Μαΐου, 2024 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2024 - 16:14

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους ιερούργησε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Περιστερίδης, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε ότι «μέσα στην Εκκλησία του Χριστού ρέει το αθάνατο νερό της θείας Χάριτος το οποίο πηγάζει από την υπέρτατη θυσία του Χριστού στο Σταυρό. Η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί την Πηγή από την οποία αενάως εκπηγάζει το ύδωρ της Ζωής το οποίο ξεδιψά κάθε μεταφυσική δίψα.

Η Παναγία είναι το πρόσωπο στο οποίο αποκαλύφθηκε η αγάπη του Θεού. Δια της Παναγίας εξανθρωπίζεται ο Χριστός και θεώνεται ο άνθρωπος».

Παρών στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Ελλάδας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων