06/07/2022 06/07/2022 Την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επισκέφθηκαν (τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022) πενήντα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος εξ Οικονόμων». Συγκεκριμένα, οι Παπαδάσκαλοι, συνοδευόμενοι από τις πρεσβυτέρες τους, πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον...
06 Ιουλίου, 2022 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 15:43

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων στην Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρoυπόλεως

Διαδώστε:
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων στην Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρoυπόλεως

Την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επισκέφθηκαν (τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022) πενήντα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος εξ Οικονόμων».

Συγκεκριμένα, οι Παπαδάσκαλοι, συνοδευόμενοι από τις πρεσβυτέρες τους, πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ελευθέριο Κουτσαυτάκη για το ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας καθώς και ευρύτερα για την ιστορία της προσφυγικής περιοχής της Νεάπολης.

Προσφωνώντας τους συνδαιτυμόνες στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν τους από την Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού, υπό τη φιλόξενη διάθεση και φροντίδα των συνεργατών της, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας εξήρε, συν τοις άλλοις, το έργο και τη σημασία του Παπαδάσκαλου στο χώρο της εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας την «αξία της μαρτυρίας του ράσου στη σχολική αίθουσα».

Απαντώντας στην προσφώνηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου π. Σωκράτης Ξενικάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, με νόημα ότι «ο αγώνας και η αντίσταση κόντρα στο ρεύμα θα γίνεται πάντα από τους λίγους για να ακολουθήσουν οι πολλοί, καθώς “η μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί”».

Το ευφρόσυνο κλίμα της βραδιάς φορτίστηκε συναισθηματικά με τα παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας που τραγούδησε η ομήγυρη.

Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων έχει στόχο τη διαφύλαξη και προβολή του θεσμού του Ιεροδιδασκάλου – Παπαδασκάλου, η προσφορά του οποίου ανάγεται στον 18ο αιώνα, με την εμβληματική μορφή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού – προστάτη του Συνδέσμου, και συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων