02/10/2023 02/10/2023 Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου εκφράζει τη λύπη της για τη βεβήλωση του Τεμένους του Πιλήματος Ξάνθης στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. “Είναι απολύτως καταδικαστέα από κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως”, όπως αναφέρεται. “Ο λαός της περιοχής μας, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, θα συνεχίσουν να συμβιώνουν ειρηνικά και να επιδίδονται σε έργα προόδου και...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 14:33

Ξάνθης Παντελεήμων: Απολύτως καταδικαστέα τα όσα συνέβησαν στο Τέμενος του Πιλήματος

Διαδώστε:
Ξάνθης Παντελεήμων: Απολύτως καταδικαστέα τα όσα συνέβησαν στο Τέμενος του Πιλήματος

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου εκφράζει τη λύπη της για τη βεβήλωση του Τεμένους του Πιλήματος Ξάνθης στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. “Είναι απολύτως καταδικαστέα από κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως”, όπως αναφέρεται.

“Ο λαός της περιοχής μας, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, θα συνεχίσουν να συμβιώνουν ειρηνικά και να επιδίδονται σε έργα προόδου και ευημερίας”, όπως τονίζεται.

Η δήλωση Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘΑ

Αναφορικά με τη βεβήλωση του Τζαμιού στο Πίλημα Ξάνθης, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιώργος Καλαντζής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Η βεβήλωση του Τζαμιού στο χωριό Πίλημα της Ξάνθης με την αναγραφή συνθημάτων στην τουρκική γλώσσα και την τοποθέτηση φυσιγγίων ως προειδοποίησης στον Ιμάμη, τον Μουεζίνη και τη Βακουφική Επιτροπή για να εγκαταλείψουν τον Μουφτή και να προσχωρήσουν στα γνωστά εξωθεσμικά κέντρα και τις παράλληλες δομές, όπως αναφέρει η Μουφτεία Ξάνθης στην ανακοίνωσή της, αποτελεί μια πρωτόγνωρη πράξη, απολύτως καταδικαστέα και ξένη με την Θράκη και τους Θρακιώτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι βέβαιο ότι η Ελληνική Αστυνομία, όπως και στο παρελθόν, θα πράξει το καθήκον της και θα ανακαλύψει τον δράστη.

Το συμβάν της 29ης Σεπτεμβρίου 2023 είναι το τρίτο επεισόδιο, μέσα σε τέσσερις μήνες, στη Θράκη στο οποίο είτε δεν εμπλέκονται καθόλου κάτοικοι της Θράκης (στο συμβάν της 15/6/2023 ο δράστης ήταν αλλοδαπός και καταδικάστηκε) είτε είναι ενδομουσουλμανική διαφορά (το συμβάν της 3/9/2023 ήταν αποτέλεσμα οικογενειακών διαφορών μεταξύ μουσουλμάνων).

Η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη στις αρχές που διατυπώνει το Σύνταγμά της και ιδίως το άρθρο 13 που προστατεύει και εγγυάται απολύτως τη θρησκευτική ελευθερία όλων”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων