07/03/2023 07/03/2023 Με κατάνυξη εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου και εφέτος την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεράσιμος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε πανηγυρικώς στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Προς της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ι. Ναού. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος...
07 Μαρτίου, 2023 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2023 - 11:13

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νεάπολη

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νεάπολη

Με κατάνυξη εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου και εφέτος την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεράσιμος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε πανηγυρικώς στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Προς της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ι. Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ιστορική βαρύτητα της ημέρας αναφερόμενος στην περίοδο της εικονομαχίας, στην καταδίκη των εικονοκλαστών από την έβδομη Οικουμενική Σύνοδο κατά το έτος 787, στη νίκη της Ορθοδοξίας επί των αιρέσεων και στην αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Κάλεσε δε τους πιστούς, να μην απαρνηθούν ποτέ την Πίστη και τα Δόγματα της ευσεβείας, που κληρονομήσαν από τις Οικουμενικές Συνόδους και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των της Ορθοδόξου Πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων και υπέρ των θυμάτων της καταστροφικής σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης δέχτηκε τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ι. Ναού της Μεγάλης Παναγίας, τα οποία του ευχήθηκαν έτη πολλά και καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων