02/05/2023 02/05/2023 Με πνευματική χαρά εόρτασε και εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου τη μνήμη της Αγίας Ενδόξου Νεομάρτυρος Μαρίας της Μεθυμοπούλας, της εκ του χωρίου Φουρνής καταγομένης. Ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό, που τελέστηκε πανηγυρικώς στον ομώνυμο Ι. Ναό της στη Φουρνή, γενέτειρα και τόπο του μαρτυρίου της. Ο Ναός ανηγέρθη δαπάνη του...
02 Μαΐου, 2023 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2023 - 14:48

Πέτρας Γεράσιμος: Η Αγία Μαρία δεν πρόδωσε την πίστη στον Χριστό 

Διαδώστε:
Πέτρας Γεράσιμος: Η Αγία Μαρία δεν πρόδωσε την πίστη στον Χριστό 

Με πνευματική χαρά εόρτασε και εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου τη μνήμη της Αγίας Ενδόξου Νεομάρτυρος Μαρίας της Μεθυμοπούλας, της εκ του χωρίου Φουρνής καταγομένης.

Ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό, που τελέστηκε πανηγυρικώς στον ομώνυμο Ι. Ναό της στη Φουρνή, γενέτειρα και τόπο του μαρτυρίου της. Ο Ναός ανηγέρθη δαπάνη του μακαριστού Ελευθερίου Μπουραντά με την συμπαράσταση της Ενορίας της Φουρνής.

Η Αγία Μαρία δεν πρόδωσε την πίστη στον Χριστό

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε ότι η Μητρόπολη αγάλλεται, διότι προσέφερε στην Εκκλησία Νεομάρτυρες Αγίους, όπως την Αγία Μαρία, τον Άγιο Ιωακείμ Επίσκοπο Πέτρας, τον Άγιο Ιωακείμ Επίσκοπο Χερρονήσου, τον Άγιο Νεόφυτο Επίσκοπο Κνωσού και τον Άγιο Νικηφόρο τον εκ Κριτσάς. Όλοι φωτεινοί αστέρες του νοητού στερεώματος, που πρεσβεύουν υπέρ του ευλογημένου λαού μας…

Η Αγία Μαρία, προσέθεσε, είναι καρπός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, “λευκάνθεμον” όπως την αναφέρει ο Υμνωδός που με το πνευματικό της άρωμα ομορφαίνει τη ζωή μας και μας υποδεικνύει τον τρόπο εκείνο που θα πλησιάσουμε τον Χριστό αγαπώντας Τον με όλη την δύναμη της καρδιάς μας, όπως έκανε και εκείνη, η οποία δεν υπέκυψε στα δελεάσματα του απίστου, δεν πρόδωσε την Πίστη της στον Χριστό, τον Νυμφίο της ζωής της και της Αγίας μας Εκκλησίας…

Τέλος, ανέφερε, ότι οι Νεομάρτυρες είναι εκείνοι που με το μαρτύριό τους ενέπνευσαν τους υπόδουλους Έλληνες, ώστε να μην χάσουν την Πίστη τους, αλλά να αγωνιστούν υπέρ των Ιερών και των Οσίων του ευσεβούς Γένους.

Την 1η του μηνός Μαΐου, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή “Ψαθά” Νεαπόλεως, όπου οι κάτοικοι της πόλεως εορτάζουν κατ΄ έτος την μνήμη της Αγίας Μαρίας και τιμούν πνευματικώς την Πρωτομαγιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων