25/02/2023 26/02/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας ανταποκρινόμενη άμεσα στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για στήριξη των πληγέντων στην Τουρκία και στη Συρία από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, συγκέντρωσε περίπου 7 τόνους ανθρωπιστικό υλικό από τα ακόλουθα είδη: καινούργια κλινοσκεπάσματα, εμφιαλωμένο νερό, γάλα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, ρύζι και...
25 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2023 - 2:11

Αποστολή ανθρωπιστικού υλικού από την Ι.Μ. Παραμυθίας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας-Συρίας

Διαδώστε:
Αποστολή ανθρωπιστικού υλικού από την Ι.Μ. Παραμυθίας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας-Συρίας

Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας ανταποκρινόμενη άμεσα στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για στήριξη των πληγέντων στην Τουρκία και στη Συρία από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, συγκέντρωσε περίπου 7 τόνους ανθρωπιστικό υλικό από τα ακόλουθα είδη: καινούργια κλινοσκεπάσματα, εμφιαλωμένο νερό, γάλα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια.

Για το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 η ανταπόκριση των απλών πιστών και των επαγγελματιών ήταν μεγάλη προσφέροντας τα απαραίτητα είδη από το υστέρημά τους και τις επιχειρήσεις τους στους εφημέριους των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Όλο το ανθρωπιστικό υλικό από τις Ενορίες, συγκεντρώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως και ομάδα συνεργατών της το ταξινόμησε κατά είδος και το συσκεύασε σε κιβώτια και παλέτες.

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 το συγκεντρωθέν ανθρωπιστικό υλικό εστάλη στην Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», προκειμένου στη συνέχεια, διά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, να αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές τόσο της Τουρκίας, όσο και της Συρίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τίτος «ευχαριστεί τους απλούς πιστούς αλλά και τις επιχειρήσεις της Μητροπολιτικής του επαρχίας για την άμεση, γενναιόδωρη και συγκινητική ανταπόκρισή τους προς τις δοκιμαζόμενες οικογένειες των σεισμοπλήκτων περιοχών Τουρκίας και Συρίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων