18/08/2023 18/08/2023 Την παραίτησή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και στην Ιερά Σύνοδο υπέβαλε χθες, Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Τίτος. Την είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη η οποία αναφέρει:  “Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἀνακοινοῦται ὅτι ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καί Πάργας κ.κ....
18 Αυγούστου, 2023 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 10:51

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος

Διαδώστε:
Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος

Την παραίτησή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και στην Ιερά Σύνοδο υπέβαλε χθες, Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Τίτος.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη η οποία αναφέρει:  “Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἀνακοινοῦται ὅτι ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καί Πάργας κ.κ. Τίτος χθες, ημέρα Πέμπτην, 17η τοῦ μηνός Αὐγούστου τοῦ ἔτους 2023, ἔθεσε τήν παραίτησή του ἐκ τῶν καθηκόντων του ὡς ἐν ἐνεργείᾳ Μητροπολίτης στόν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμο καί στήν Ἱερά Σύνοδο. Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καί Πάργας κ.κ. Τίτος (κατά κόσμον Σωτήριος) Παπανάκος, ἐγεννήθη τὸ 1931 στὸν Πειραιά. Ἐσπούδασεν εἰς τὴν Θεολογικὴν Σχολὴν τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν ἀπ’ ὅπου ἀπεφοίτησε τὸ 1964. Ἐχειροτονήθη Διάκονος καὶ Πρεσβύτερος τὸ 1966. Ὑπηρέτησεν ὡς Ἱεροκῆρυξ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας. Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καὶ Πάργας ἐχειροτονήθη εἰς τάς 17 Ἰουλίου 1974”. 

Είναι η δεύτερη παραίτηση που έρχεται μέσα σε λίγες ημέρες ύστερα από αυτή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Όπως είχε γράψει το ope.gr ο μήνας Αύγουστος θα ήταν μήνας εξελίξεων καθώς πηγές ανέφεραν ότι μετά τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο θα ακολουθούσαν τον ίδιο δρόμο και άλλοι γηραιοί Μητροπολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Μητροπολίτες που έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, Θεσσαλονίκης και Παραμυθίας, εξελέγησαν τον Ιούλιο του 1974, το θερμό εκκλησιαστικό καλοκαίρι όπως έχει χαρακτηριστεί.

Στις 24 και 25 Αυγούστου θα συνεδριάσει για τελευταία φορά υπό την παρούσα σύνθεσής της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα των παραιτήσεων καθώς αυτές πρέπει να γίνουν δεκτές από την ΔΙΣ και να οριστούν στη συνέχεια τα προβλεπόμενα από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνεπώς, στις 9 Οκτωβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την Θεσσαλονίκη και η Ηγουμενίτσα αναμένεται να μάθει τον νέο της Ποιμενάρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων