18/05/2024 18/05/2024 Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου διοργανώνει την 6η Έκθεση Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού, Κοινωνικο-Θρησκευτικής Ζωγραφικής, Ξυλογλυπτικής-Μαρμαρογλυπτικής και έργων με Μολύβι και Κάρβουνο, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη της Ιεράς Πατριαρχικής...
18 Μαΐου, 2024 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2024 - 17:47

Έκθεση Αγιογραφίας για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου

Διαδώστε:
Έκθεση Αγιογραφίας για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου διοργανώνει την 6η Έκθεση Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού, Κοινωνικο-Θρησκευτικής Ζωγραφικής, Ξυλογλυπτικής-Μαρμαρογλυπτικής και έργων με Μολύβι και Κάρβουνο, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου από την 28η Μαΐου έως και την 1η Ιουλίου 2024.

Τα Εγκαίνια της Εκθέσεως θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 28η Μαΐου 2024, και ώρα 19:00. Την Έκθεση θα παρουσιάσει ο κ. Εμμανουήλ Ρουκούδης, ενώ ο κ. Γεώργιος Καραβιώτης θα ομιλήσει με θέμα: «Η Αγιογραφία ως Τέχνη Ιερά».

Σε σημείωμά του, ο Επιμελητής της Εκθέσεως κ. Νικόλαος Γλυνιάς, αναφέρει τα εξής:

«Ως καλλιτέχνες με πολλή χαρά χαιρετίζουμε τη συμμετοχή μας στην Παγκρήτια Έκθεση (Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού, Κοινωνικο-Θρησκευτικής Ζωγραφικής, Ξυλογλυπτικής-Μαρμαρογλυπτικής και έργων με Μολύβι και Κάρβουνο), υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, η οποία φιλοξενείται στην Πινακοθήκη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου και διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ως 6η ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου, Μανουήλ, Γεωργίου, Αγγελή και Νικολάου, θα συμβάλει δε ιδιαίτερα στα εκκλησιαστικά και πολιτιστικά δρώμενα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ολόκληρης της Κρήτης.

Περαιτέρω, η Έκθεση αυτή αποτελεί καρπό της καλής συνεργασίας μεταξύ σπουδαίων καλλιτεχνών και έρχεται, μέσα από την τέχνη, ιδιαίτερα στους δύσκολους αυτούς καιρούς, να μας δώσει αναγκαία μηνύματα αλληλεγγύης, σεβασμού και καταλλαγής, για να πορευτούμε συλλογικά στο αύριο. Και, γιατί όχι, να μπορέσουμε να το κάνουμε καλύτερο από το χθες.

Η αναστροφή με τα έργα και το καλλιτεχνικό επίπεδο των συμμετεχόντων, όπως θα διαπιστώσει ο επισκέπτης, μαρτυρεί την ευαισθησία, τη λεπτομέρεια και βέβαια τη σκληρή και βαθειά θρησκευτική εργασία, τα οποία, στο σύνολό τους, ανασύρουν μνήμες, προβληματίζουν και προπάντων παιδαγωγούν. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι η Έκθεση αυτή θα κερδίσει την επιδοκιμασία των επισκεπτών, καθώς φιλοδοξεί να συνδράμει ουσιαστικά στις πνευματικές τους αναζητήσεις.

Και, ακόμη περισσότερο, πιστεύουμε πως, με όλα τα παραπάνω, η παρούσα Έκθεση θα δώσει στους επισκέπτες της μια σημαντική μαρτυρία σύγχρονης πνευματικής δημιουργίας που εδράζεται στην παράδοση και τον πολιτισμό μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων