16/02/2021 16/02/2021 Ο σταυρός του καμπαναριού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου, του οποίου μεγάλο τμήμα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, δεν άντεξε τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους που πλήττουν τις τελευταίες ώρες το νησί και κατέρρευσε. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ενορία, γράφοντας:...
16 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2021 - 18:49

Θυελλώδεις άνεμοι έριξαν τον σταυρό του καμπαναριού

Διαδώστε:
Θυελλώδεις άνεμοι έριξαν τον σταυρό του καμπαναριού

Ο σταυρός του καμπαναριού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου, του οποίου μεγάλο τμήμα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, δεν άντεξε τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους που πλήττουν τις τελευταίες ώρες το νησί και κατέρρευσε.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ενορία, γράφοντας: “Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όσους διέρχονται από τον δρόμο μπροστά από την σεισμόπληκτη εκκλησία, λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου. Δυστυχώς ο Σταυρός του καμπαναριού δεν άντεξε τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους…”.

Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε σημειωθεί στις 13:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ βόρεια βοεριοδυτικά της Σάμου στις 30 Οκτωβρίου 2020. Μάλιστα, δύο παιδιά 17 και 15 χρόνων έχασαν τη ζωή τους στο Βαθύ της Σάμου.

Ο σεισμός είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά. Η πόλη της Σμύρνης υπέστη πολύ μεγάλες καταστροφές με καταρρεύσεις πολυόροφων κτιρίων και μεγάλες ζημιές στις υποδομές που είχαν ως συνέπεια δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

Αγώνας από τη Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας για τη συγκέντρωση βοήθειας 

Από την πρώτη στιγμή η τοπική εκκλησία της Σάμου κλήθηκε βρέθηκε δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό και κλήθηκε μαζί με τις καταστροφές που υπέστησαν οι ναοί της να στηρίξει ηθικά και υλικά και τους κατοίκους του νησιού.

Για το σκοπό αυτό δημιούργησε ένα συγκινητικό βίντεο με το οποίο καλεί όλους μας να στηρίξουν τον αγώνα τους:

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, είχε μιλήσει στον pemptousia.fm και στην Εκπομπή Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία με την Μαρία Γιαχνάκη, για τις τεράστιες πληγές που άφησε πίσω του ο σεισμός.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων