19/08/2023 19/08/2023 Το Σάββατο 19 Αυγούστου τ.ε. Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ευσεβίου τελέσθηκε εις την Ιερά Μονή Αγίας Ζώνης Βλαμαρής Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Χριστοδούλου Σελλή. Ο π. Χριστόδουλος είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης και διηκόνησε επί 2 έτη με διακριτικότητα και υπακοή την Ιερά Μητρόπολη....
19 Αυγούστου, 2023 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 17:46

Χειροτονία νέου Ιερέως- Ιεροκήρυκος στην Ι.Μ. Σάμου

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Ιερέως- Ιεροκήρυκος στην Ι.Μ. Σάμου

Το Σάββατο 19 Αυγούστου τ.ε. Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ευσεβίου τελέσθηκε εις την Ιερά Μονή Αγίας Ζώνης Βλαμαρής Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Χριστοδούλου Σελλή. Ο π. Χριστόδουλος είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης και διηκόνησε επί 2 έτη με διακριτικότητα και υπακοή την Ιερά Μητρόπολη. Τυγχάνει πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Άθηνών και με Μεταπτυχιακές σπουδές στη Λειτουργική Θεολογία.

Στο χειροτονητήριο λόγο του άνοιξε τα εσώτερα της καρδιάς του και παρουσίασε τον πόθο του προς την Μοναχική και Ιεραποστολική ζωή. Ευχαρίστησε δε όσους συνέβαλαν προς τούτο.

Ο Ποιμενάρχης στον επιστηρικτικό, πατρικό λόγο του τον προέτρεψε στον αγώνα για την τήρηση και εκπλήρωση της Ελληνορθόδοξης παράδοσης, της Εκκλησιαστικής και Ιεραποστολικής ζωής, τα θέσμια και τα θέσφατα των Αγίων Γραφών και των Ιερών Κανόνων. Εξήρε την μέχρι σήμερα διακονία του, έδωσε πατρικές συμβουλές και ευχές για το νέο πνευματικό στάδιο της ζωής του και την ιεραποστολική διακονία του.

Στο τέλος της θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης  απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στο νέο πρεσβύτερο, ευχόμενος κάθε ευλογία και προκοπή στο Ιεροκηρυκτικό του έργο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων