20/03/2019 20/03/2019 «Αυτές οι στιγμές είναι ανέκφραστες , δε μπορεί κανείς να τις εκφράσει. Εύχομαι μόνο ο Άγιος Τριαδικός Θεός με τις ευχές του Μακαριωτάτου και των υπολοίπων Μητροπολιτών να μας δώσει δύναμη να κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος στην κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία. Δείτε τις δηλώσεις: ...
20 Μαρτίου, 2019 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2019 - 19:27

Ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία

«Αυτές οι στιγμές είναι ανέκφραστες , δε μπορεί κανείς να τις εκφράσει. Εύχομαι μόνο ο Άγιος Τριαδικός Θεός με τις ευχές του Μακαριωτάτου και των υπολοίπων Μητροπολιτών να μας δώσει δύναμη να κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος στην κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία.

Δείτε τις δηλώσεις:

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος 

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος 

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη 

Επιμέλεια: Νίκος Ζαΐμης 

Κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του Μικρού Μηνύματος του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθνασίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον κάλεσε να αποδεχτεί την εκλογή του ενώ από την πλευρά του ο εψηφισμένος Μητροπολίτης ανέφερε ότι: «αποδέχομαι με ταπείνωση και αγάπη τη μεγάλη αυτή δωρεά του Θεού».

Δείτε την ανάγνωση του Μικρού Μηνύματος:

Με 71 ψήφους εξελέγη ο Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς νέος Μητροπολίτης στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1993. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον ιστορικό τομέα της Θεολογίας.

Τυγχάνει πτυχιούχος της αγγλικής γλώσσης, ενώ γνωρίζει και την γερμανική. Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης το 1995. Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθονίκου με την άδεια και ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ.

Υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου οδού Αχαρνών. Το 1996, αφήνοντας ημιτελείς τις μεταπτυχιακές του σπουδές, ακολούθησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, τον και πνευματικό του πατέρα, στην Καστοριά.

Το 1997 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έκτοτε υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Καστοριάς. Το 1998 διορίσθηκε από την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Διακονεί συγχρόνως τον τομέα του κηρύγματος, της Εξομολογήσεως, καθώς και της φιλανθρωπίας. Το 2012 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου από τα χέρια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων