07/09/2019 07/09/2019 Με την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς, κατά τις 5 Σεπτεμβρίου 2019, το πρωί, στη Σιάτιστα, τελέσθηκε ο αγιασμός στον Α΄ Παιδικό Σταθμό. Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσαν οι Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Βασιλείου και ο Πρωτοπρεσβύτερος Νέστωρ Γκουρομίσιος. Ο Αγιασμός τελέσθηκε παρουσία των εκπαιδευτικών και του υπηρετικού προσωπικού του...
07 Σεπτεμβρίου, 2019 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2019 - 19:27

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Τελέσθηκε ο Αγιασμός στον Α΄ Παιδικό Σταθμό

Διαδώστε:
ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Τελέσθηκε ο Αγιασμός στον Α΄ Παιδικό Σταθμό

Με την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς, κατά τις 5 Σεπτεμβρίου 2019, το πρωί, στη Σιάτιστα, τελέσθηκε ο αγιασμός στον Α΄ Παιδικό Σταθμό.

Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσαν οι Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Βασιλείου και ο Πρωτοπρεσβύτερος Νέστωρ Γκουρομίσιος.

Ο Αγιασμός τελέσθηκε παρουσία των εκπαιδευτικών και του υπηρετικού προσωπικού του Α΄ Παιδικού Σταθμού, και πολλών γονέων με τα μικρά παιδιά τους. Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν, επίσης, ο νέος Δήμαρχος του Βοΐου, κ. Χρήστος Ζευκλής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Σαμαράς και το μέλος του Δ.Σ. του Τοπικού Σιατίστης η κα Στυλιανή Πορπόρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο π. Βασίλειος απηύθυνε τις πατρικές του ευχές προς τα παιδιά, που θα προσέρχονται τη χρονιά αυτή στον Παιδικό Σταθμό και προς τους γονείς τους, λέγοντας τα εξής:

«Εύχομαι, αγαπητά μου παιδιά και αγαπητοί μου γονείς, ο Άγιος Τριαδικός Θεός να ευλογήσει και αυτή την καινούργια χρονιά. Να δώσει φώτιση και δύναμη στο διδακτικό προσωπικό, ώστε να διδάσκουν τα ωραία και τα ωφέλιμα, τα εθνικά και τα ηθικά, για να μπορέσουμε να κτίσουμε ωραίες ψυχές στα παιδιά μας, που είναι η συνέχειά μας, η κοινωνία του αύριο.

Τις δασκάλες τις ξέρουμε από χρόνια. Εργάζονται με όλη τους την ψυχή, δίνουν τον εαυτό τους. Πρέπει κάθε φορά, να μην κάνουμε αγιασμό μόνο επί τη ενάρξει του Σχολικού έτους, αλλά να κάνουμε κάτι, έστω μια γιορτή, και με την λήξη του έτους, να λέμε ένα ευχαριστώ στο Θεό και στις δασκάλες, για τον κόπο και τις προσπάθειες και το έργο που έκαναν. Δηλαδή, να μας ευλογήσει ο Θεός στην αρχή, να δουλέψουμε καλά, να πάει καλά ο παιδικός Σταθμός. Στο τέλος, δεν πρέπει να λέμε ένα ευχαριστώ; Εμείς το λέμε τώρα, γιατί ξέρουμε ότι θα δουλέψουν καλά, ακόμα και φέτος, οι δασκάλες.

Να ευχηθώ και τις κυρίες που θα ετοιμάζουν τα φαγητά και θα προσέχουν τα παιδιά, να έχουν μία καλή και ευλογημένη νέα χρονιά.

Έχουμε εδώ και τον νέο Δήμαρχο, τον κ. Χρήστο Ζευκλή, και τον κύριο πρόεδρο του τοπικού, τον κ. Δημήτριο Σαμαρά, που τους παρακαλούμε και τους ευχόμαστε να δουλέψουν κι αυτοί, όσο μπορούν καλύτερα, σωστότερα, επειδή και γράμματα ξέρουν, και μόρφωση έχουν, και σπουδές έχουν, και γνωρίζουν πολλά. Σκοπός είναι να έχουν και ήθος, ούτως ώστε αυτό το οποίο θα κάνουν να είναι θετικό και ωφέλιμο για τον κόσμο, για τον λαό, για την κοινωνία, για τη νέα γενιά και αυτά τα μικρά παιδιά.

Ό, τι μπορείτε βοηθείστε, κατά τα ανθρώπινα, κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε. Σας ευχόμαστε, καλή δύναμη. Να σας ευλογεί ο Θεός. Καλή χρονιά σε όλους.»

Στη συνέχεια, ευχές έδωσε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Ζευκλής και υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση από τον Δήμο για την εύρυθμη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, λέγοντας τα εξής:

«Να συμπληρώσω τώρα κι εγώ τις ευχές μου, για μια καλή χρονιά να έχουμε. Είμαστε εδώ στον παιδικό σταθμό, σε έναν Σταθμό που είναι από τους πιο άρτιους και γιατί έχει πραγματικά πολύ καλό προσωπικό, το οποίο φροντίζει να προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες. Παρόλα αυτά, εμείς σαν Δήμος, διαχειριζόμαστε ένα μεγαλύτερο αριθμό παιδικών Σταθμών και στόχος των παιδικών Σταθμών είναι να βοηθούν τις μητέρες και τους εργαζόμενους γονείς γενικά, όσον αφορά τα παιδιά τους και να είναι αυτοί απερίσπαστοι, να μπορέσουν να προσφέρουν και στην εργασία τους.

Οπότε εάν τυχόν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα δυσλειτουργίας σε οποιοδήποτε παιδικό Σταθμό, εμείς ως νέα Αρχή, έχουμε ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια, για να σας ακούσουμε και να διορθώσουμε οποιαδήποτε ψεγάδια βρείτε στην λειτουργία οποιουδήποτε παιδικού Σταθμού.

Εύχομαι, λοιπόν, στο ικανό αυτό προσωπικό, που μέχρι σήμερα έχει δώσει εξετάσεις και έχει πετύχει, και μιλάω για τον συγκεκριμένο παιδικό Σταθμό. Να συνεχίσει όπως εργάζεται όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι αλλά και τα παιδιά και οι γονείς να έχουν τις πιο άρτιες υπηρεσίες που μπορούν.

Καλή χρονιά, με την βοήθεια του Θεού μας, της Εκκλησίας και όλων. Όπως ξεκινάμε, με αυτή την χαρά, με αυτή την χαρά να κλείσουμε κιόλας αυτή την χρονιά. Να είστε καλά.

Τις ευχές τους έδωσαν στο διδακτικό προσωπικό και στα παιδιά, ο Πρόεδρος του Τοπικού, ο κ. Δημήτριος Σαμαράς και η κα Στυλιανή Πορπόρη.

Τέλος, η Διευθύντρια του Σταθμού κα Γεωργία Ζδούπα ευχήθηκε να έχουν μία καλή διδακτική χρονιά, ζητώντας από τους γονείς να είναι συμπαραστάτες και αρωγοί στο δύσκολο έργο τους.

Η Ενορία του Αγίου Νικολάου, όπως κάθε χρόνο, έδωσε κι εφέτος ένα ακόμη ωραίο βιβλίο για τη βιβλιοθήκη των παιδιών του παιδικού Σταθμού.

Μετά τον Αγιασμό, η Διευθύντρια κάλεσε τους Ιερείς στο γραφείο για ένα κέρασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων