04/04/2021 04/04/2021 Με την παρουσία της Αντιδημάρχου Γαυρίου κας Αθηνάς Κοζανίτου, της Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου κας Άννας Βολίκα, των Λιμεναρχών Χώρας Πλωτάρχη κ. Θεόδ. Καπτσίδη ΛΣ και Γαυρίου, Ανθυποπλοίαρχου κ. Θεόδ. Λυτρίδη ΛΣ, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό του Αγίου...
04 Απριλίου, 2021 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2021 - 17:02

Η μεγάλη ημέρα στον Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου

Διαδώστε:
Η μεγάλη ημέρα στον Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου

Με την παρουσία της Αντιδημάρχου Γαυρίου κας Αθηνάς Κοζανίτου, της Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου κας Άννας Βολίκα, των Λιμεναρχών Χώρας Πλωτάρχη κ. Θεόδ. Καπτσίδη ΛΣ και Γαυρίου, Ανθυποπλοίαρχου κ. Θεόδ. Λυτρίδη ΛΣ, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού Πρωτοπρ. Νικολάου Ζαχαρώδη.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθη στο πώς η αμαρτία διετάραξε την πνευματική αρμονία της Δημιουργίας και διέρρηξε τις σχέσεις μεταξύ του Θεού-Δημιουργού και του πλάσματός του, του ανθρώπου, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ του ανθρώπου και του συνανθρώπου του, καθώς και τη σχέση του με τη φύση, και υπεγράμμισε ότι ο Σταυρός του Χριστού, ως προϋπόθεση της εν αγάπη ελευθερίας, απεκατέστησε τη διασαλευθείσα αρμονία.

«Εξ αγάπης ο Πατήρ», τόνισε χαρακτηριστικά, εθυσίασε τον Υιό για τη σωτηρία του ανθρώπου, εξ αγάπης ο Υιός εδέχθη τη θυσία, εξ αγάπης το Άγιο Πνεύμα διαχέει στον κόσμο το έργο της σωτηρίας! Το δρόμο αυτό προς τη σωτηρία, ο οποίος διέρχεται από το Γολγοθά, καλούμεθα όλοι να ακουλουθήσουμε, προς το δρόμο αυτό ο Κύριος μας καλεί όλους, χωρίς κανένα να αποστρέφεται ή να αποδιώκει, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς! Πρόκειται για ένα δρόμο, ο οποίος χρειάζεται μαθητεία και όχι οπαδισμό!»

Και κατάληξε με τη διακήρυξη ότι ο Σταυρός είναι το σύμβολο της αγάπης που οδηγεί στην ελευθερία, η δε ελευθερία οδηγεί στη σωτηρία!

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας η εκκλησιαστική Επιτροπή, δια του κ. Χρήστου Θωμά συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού. Πρωτοπρ. Νικόλαο Ζαχαρώδη, για την εικοσαετή διακονία του και του προσέφερε επιστήθιο Σταυρό. Ωσαύτως τον π. Νικόλαο συνεχάρη και ευχαρίστησε και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τον π. Νικόλαο για την διακονία του και ευχαρίστησε τους Ενορίτες για την στήριξη τους προς αυτόν και την μέριμνά τους για τον εξωραϊσμό του Ναού.

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων