26/03/2020 26/03/2020 Μήνυμα για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου από την έναρξη του αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία έστειλε στο λαό της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας κ.  Δωρόθεος Β΄ όπου, μεταξύ άλλων, τονίζει ¨Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία, ας μη λησμονήσουμε τη μεγάλη Χάρη του Θεού». Διαβάστε...
26 Μαρτίου, 2020 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 10:32

«Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν»

Διαδώστε:
«Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν»

Μήνυμα για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου από την έναρξη του αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία έστειλε στο λαό της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας κ.  Δωρόθεος Β΄ όπου, μεταξύ άλλων, τονίζει ¨Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία, ας μη λησμονήσουμε τη μεγάλη Χάρη του Θεού».

Διαβάστε το μήνυμά του: 

Ευλογημένοι μου Χριστιανοί,

ο εφετεινός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 199ης επετείου από την εθνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 σκιάζεται από το βαρύ σύννεφο της πανδημίας, που τους τελευταίους μήνες ταλανίζει την πατρίδα μας και την ανθρωπότητα.

Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία, ας μη λησμονήσουμε τη μεγάλη Χάρη του Θεού, ο Οποίος, όπως ο Γαβριήλ ευηγγελίσθη, έγινε Υιός της Παρθένου και έφερε τη σωτηρία στο γένος των ανθρώπων!

Ας μη λησμονήσουμε τους αγώνες, τις θυσίες και την πίστη των προγόνων μας, οι οποίοι το 1821 στην Εκκλησία στήριξαν την ελπίδα της ελευθερίας τους!

Ας μη λησμονήσουμε την προσευχή του Θεοδωρου Κολοκοτρώνη, όταν πήγε να προσκυνήσει στο Ναό της Παναγίας στο Χρυσοβίτσι: «Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν», αλλά και τη βεβαιότητά του αμέσως μετά, ότι «Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρη πίσω την υπογραφή του»!

Ας προσευχηθούμε όλοι στην Παναγία, η Εύρεση της Εικόνας της Οποίας στην Τήνο το 1823 σηματοδότησε την ελευθερία των Ελλήνων αλλά και το τέλος του λοιμού που μάστιζε τότε το νησί, ώστε να ευαγγελισθεί γρήγορα το τέλος της πανδημίας και την απαρχή της σωτηρίας από το φονικό ιό για το λαό μας και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Με πατρικές ευχές και αγάπη

+ Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων