26/02/2019 26/02/2019 Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, ο Δήμος Ζαχάρως υποδέχτηκε τον νέο Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, εντιμότατο κύριο  Σέργκει Σουτένκο. Τον Πρεσβευτή συνόδευαν η προϊσταμένη του Προξενικού τμήματος κα Άννα Τισένκο, ο. κ. Μιχάλης Ροδόπουλος και ο κ. Νίκος Καρακίτσος Πρόεδρος και μέλη  του συλλόγου Ελληνοοουκρανικής φιλίας «Ο Φάρος». Η υποδοχή του Πρεσβευτή, πραγματοποιήθηκε στο...
26 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:50
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2019 - 22:55

Την Ζαχάρω επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Την Ζαχάρω επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ουκρανίας

Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, ο Δήμος Ζαχάρως υποδέχτηκε τον νέο Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, εντιμότατο κύριο  Σέργκει Σουτένκο. Τον Πρεσβευτή συνόδευαν η προϊσταμένη του Προξενικού τμήματος κα Άννα Τισένκο, ο. κ. Μιχάλης Ροδόπουλος και ο κ. Νίκος Καρακίτσος Πρόεδρος και μέλη  του συλλόγου Ελληνοοουκρανικής φιλίας «Ο Φάρος».

Η υποδοχή του Πρεσβευτή, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως, από τον Δήμαρχο Ζαχάρως κ. Νικόλαο Χαραλαμπόπουλο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, τον εκλεγμένο Δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων καθώς και Ουκρανοί, ο οποίοι διαμένουν χρόνια στην περιοχή.

Η Δημοτική Αρχή, καθώς και ο Σεβασμιότατος, αντάλλαξαν δώρα εθιμοτυπίας, με τον Πρέσβη. Στη συνέχεια συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας, όσο αφορά τις εμπορικές σχέσεις, την τουριστική ανάπτυξη, τον θρησκευτικό Τουρισμό και την «γνωριμία» της Ουκρανίας με το ελαιόλαδο της περιοχής μας. Μετά τις παρεμβάσεις του Δημάρχου κ. Νικολάου Χαραλαμπόπουλου, του Σεβασμιοτάτου κ.κ. Χρυσοστόμου, του Προέδρου του Συλλόγου Ελληνοοουκρανικής φιλίας «Ο Φάρος»κ. Μιχάλη Ροδόπουλου, του εκλεγμένου Δημάρχου          Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, στην εκδήλωση το λόγο πήραν πολίτες Ουκρανικής Καταγωγής οι οποίοι έχουν δημιουργήσει οικογένειες στην Ζαχάρω  και στην ευρύτερη περιοχή και διαβιούν πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Πρέσβης, εξήρε την φιλία των δύο λαών και τις ισχυρές θρησκευτικές και πολιτιστικές καταβολές. Έθεσε το πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Ζαχάρως, καθώς και την μελλοντική επίσκεψη του στην περιοχή με στόχο την συγκροτημένη εμπορική σύσφιξη της περιοχής με την Ουκρανία.

Πηγή: www.zacharo.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων