25/01/2023 25/01/2023 Σε Αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης, την Τρίτη προς Τετάρτη (24-25 Ιανουαρίου 2023), τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Η συγκεκριμένη Λειτουργία, τελείται κατά παράδοση την ημέρα της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου. Ο λειτουργός είναι στραμμένος προς...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 12:09

Αγρυπνία στην Άρτα για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο

Διαδώστε:
Αγρυπνία στην Άρτα για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο

Σε Αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης, την Τρίτη προς Τετάρτη (24-25 Ιανουαρίου 2023), τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Η συγκεκριμένη Λειτουργία, τελείται κατά παράδοση την ημέρα της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου. Ο λειτουργός είναι στραμμένος προς τον λαό γι αυτό συνήθως τελείται στον χώρο του Σολέα, την χαρακτηρίζει η απλότητα και κατάνυξη, όπου ο ευχολογικός λόγος κυριαρχεί έναντι του υμνολογικού.

Οι ευχές, της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, διακρίνονται για την ποιητικότητά τους.

Ο Ποιμενάρχης, στο Κήρυγμά του, τόνισε, ότι “Θεολογία είναι η Θεοκοινωνία”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων