10/03/2024 10/03/2024 Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος κόμισε χθες και κατέθεσε προς διηνεκή ευλογία των πιστών, απότμημα Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου, το οποίο υπεδέχθη ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης. Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας και τόνισε, ότι ο Όσιος...
10 Μαρτίου, 2024 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2024 - 11:06

Κατάθεση Λειψάνου του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτου στον Μητροπολιτικό Ναό της Άρτας

Διαδώστε:
Κατάθεση Λειψάνου του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτου στον Μητροπολιτικό Ναό της Άρτας

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος κόμισε χθες και κατέθεσε προς διηνεκή ευλογία των πιστών, απότμημα Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου, το οποίο υπεδέχθη ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας και τόνισε, ότι ο Όσιος Αθανάσιος Χαμακιώτης σπούδασε στην τότε Ιερατική Σχολή της Άρτας και ήταν ο πνευματικός πατήρ των μακαριστών Μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου Γ’ (του Τσίγκρη εκ Μεγάρων), Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου (πνευματικού εργάτου της Άρτης εξ Αμαρουσίου) και Αρχιμανδρίτη Αθανασίου Φακίνου (Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Άρτης εξ Αμαρουσίου).

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, εξέφρασε την συγκίνησή του, τόσο διότι βρέθηκε στην ιστορική πόλη της Άρτας, καθότι και ο ίδιος τυγχάνει Ηπειρωτικής καταγωγής εξ Ιωαννίνων, όσο και διότι είχε γνωρίσει από νεαρής ηλικίας τα πρόσωπα της Άρτας που συνδέθηκαν πνευματικά με τον Όσιο Αθανάσιο Χαμακιώτη.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει για πάντα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης προς αγιασμό των πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων