12/03/2019 12/03/2019 Την Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019, το απόγευμα, στον βυζαντινό Ναό της Οσίας Θεοδώρας στην Άρτα, ετελέσθη πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου. Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου,...
12 Μαρτίου, 2019 - 18:29

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας Πολιούχου Άρτης

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας Πολιούχου Άρτης

Την Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019, το απόγευμα, στον βυζαντινό Ναό της Οσίας Θεοδώρας στην Άρτα, ετελέσθη πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, για την παρουσία του στην πανήγυρη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, στο Κήρυγμά του, ανεφέρθη στην ενότητα της Άρτας με το Διδυμότειχο, λόγω της Οσίας Θεοδώρας και του Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη. Ετόνισε δε, ότι χρειάζεται και στις ημέρες μας ανιδιοτελής θυσία, για να ξεπεράσουμε, όπως η Αγία Θεοδώρα και ο Άγιος Ιωάννης ο Βατάτζης, τον ατομισμό μας και να προσφέρουμε τα πάντα στον Θεό και στον συνάνθρωπο.

Κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας του Εσπερινού, πλήθος Χριστιανών, εξ Άρτης και από άλλα μέρη, προσέρχονται, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα και τον Τάφο της Οσίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων