07/12/2018 07/12/2018 Κατά την προσεχή Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, θα τελεσθεί το καθιερωμένο πλέον μνημόσυνο των κεκοιμημένων ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων, νεωκόρων και μελών του φιλοπτώχου ταμείου απ’ αρχής μέχρι σήμερα του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού και τους πιστούς της Επαρχίας να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 11:10

Επιμνημόσυνη δέηση για όσους προσέφεραν επί 117 έτη

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για όσους προσέφεραν επί 117 έτη

Κατά την προσεχή Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, θα τελεσθεί το καθιερωμένο πλέον μνημόσυνο των κεκοιμημένων ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων, νεωκόρων και μελών του φιλοπτώχου ταμείου απ’ αρχής μέχρι σήμερα του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού και τους πιστούς της Επαρχίας να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία της ερχομένης Κυριακής στον Άγιο Νικόλαο και να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσων στα 117 και πλέον έτη αδιαλείπτου παρουσίας του Μητροπολιτικού Ναού εργάσθηκαν και μόχθησαν για την εύρυθμη λειτουργία του και διακόνησαν τους ενορίτες του και ολόκληρη την πόλη.

Επίσης, το απόγευμα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου στις 6.30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεώς (δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό) στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολιούχου της πόλεώς Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Επίκουρο Καθηγητή της Ποιμαντικής Ηθικής και των επιστημονικών εφαρμογών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρο Παναγιωτόπουλο, με θέμα:

«Η τιμή του Αγίου Νικολάου στην παράδοση της Εκκλησίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων