02/05/2022 02/05/2022 Την Κυριακή του Θωμά ή του Αντίπασχα, όπως αποκαλείται, εκτός από το γεγονός της ψηλάφησης του Αγίου Αποστόλου Θωμά η Εκκλησία μας τιμά και την μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης, οι οποίοι μαρτύρησαν στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης. Η καρδιά του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, χτύπησε στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης, όπου τόσο οι...
02 Μαΐου, 2022 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2022 - 20:51

H γιορτή των Αγίων 5 Νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης στο νησί

Διαδώστε:
H γιορτή των Αγίων 5 Νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης στο νησί

Την Κυριακή του Θωμά ή του Αντίπασχα, όπως αποκαλείται, εκτός από το γεγονός της ψηλάφησης του Αγίου Αποστόλου Θωμά η Εκκλησία μας τιμά και την μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης, οι οποίοι μαρτύρησαν στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης.

Η καρδιά του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, χτύπησε στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης, όπου τόσο οι κάτοικοι, όσο και προσκυνητές από την Αλεξανδρούπολη προσήλθαν προκειμένου να τιμήσουν τους Αγίους.

Για το λόγο αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη στη Σαμοθράκη και χοροστάτησε, το Σάββατο το απόγευμα, στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ενώ την Κυριακή ο πρωί, προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Χώρα, πλαισιούμενος από τους ιερείς της νήσου.

Το παρόν έδωσαν, οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της νήσου, καθώς και οι βουλευτές Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και κα. Αναστασία Γκαρά.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των τιμίων λειψάνων των Μαρτύρων στα γραφικά στενά της Χώρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων