11/11/2019 11/11/2019 Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του μεγάλου θρακιώτη Αγίου του 20ου αιώνα, του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, ο οποίος κατάγονταν από τη Σηλύβρια της Ανατολικής Θράκης και κοιμήθηκε οσιακά πριν από 99 έτη στην Αθήνα. Στην πόλη της Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε ο μεγαλόπρεπος...
11 Νοεμβρίου, 2019 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2019 - 17:03

Κατάμεστος Ιερός Ναός για τον Άγιο Νεκτάριο στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Κατάμεστος Ιερός Ναός για τον Άγιο Νεκτάριο στην Αλεξανδρούπολη

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του μεγάλου θρακιώτη Αγίου του 20ου αιώνα, του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, ο οποίος κατάγονταν από τη Σηλύβρια της Ανατολικής Θράκης και κοιμήθηκε οσιακά πριν από 99 έτη στην Αθήνα.

Στην πόλη της Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε ο μεγαλόπρεπος φερώνυμος Ιερός Ναός, στον οποίο εδώ και λίγα χρόνια φυλάσσεται τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου σε έναν κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Ο Μητροπολίτης μας στο τέλος του Εσπερινού κήρυξε επικαίρως για τον μεγάλο θρακιώτη Άγιο. Τον Εσπερινό παρακολούθησε και ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Γιάννης Ζαμπούκης. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε τέσσερις εκ των ανδρών που υπηρετούν στο ιερό βήμα του Ιερού Ναού, ενώ μοίρασε τον άρτο σε ολόκληρο το εκκλησιάσμα.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους ιερείς της Μητροπόλεώς παρουσία πλήθους κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων