09/08/2020 09/08/2020 Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Εύπλου του διακόνου, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 11 Αυγούστου ε.έ., αρχίζουν αύριο, στις 8.00 μ.μ., στο ομώνυμο Παρεκκλήσι του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης  με τον Πανηγυρικό Εσπερινό με Αρτοκλασία. Ακολούθως θα τελεστεί νυχτερινή Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο των προγόνων των Αλεξανδρουπολιτών, Αινιτών, που ετοιμάζει κάθε...
09 Αυγούστου, 2020 - 22:41
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2020 - 22:30

Πανηγυρίζει ο Άγιος Εύπλους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Άγιος Εύπλους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Εύπλου του διακόνου, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 11 Αυγούστου ε.έ., αρχίζουν αύριο, στις 8.00 μ.μ., στο ομώνυμο Παρεκκλήσι του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης  με τον Πανηγυρικό Εσπερινό με Αρτοκλασία. Ακολούθως θα τελεστεί νυχτερινή Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο των προγόνων των Αλεξανδρουπολιτών, Αινιτών, που ετοιμάζει κάθε χρόνο ο Σύλλογος «Ελληνομουσείον Αίνου».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ομώνυμο παρεκκλήσι στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης είναι ακριβές αντίγραφο του μοναδικού διασωθέντος ναϊδίου της Αίνου!

Την Τρίτη 11 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου από 7.00’ μέχρι 09.00’ π.μ. και οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Εύπλου, που θα βρίσκεται στον ναό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων