16/01/2019 16/01/2019 Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Λυκοτρούπι – Άγιος Αντώνιος στην Κάντια Ναυπλίας. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος, κ. Νεκτάριος. Πρόκειται για την μοναδική εκκλησία στην επαρχία Ναυπλίας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο.     Παλιά, υπήρχε και έθιμο, από...
16 Ιανουαρίου, 2019 - 21:22
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2019 - 21:26

Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στο Λυκοτρούπι Αργολίδος (φώτο)

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στο Λυκοτρούπι Αργολίδος (φώτο)

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Λυκοτρούπι – Άγιος Αντώνιος στην Κάντια Ναυπλίας. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος, κ. Νεκτάριος. Πρόκειται για την μοναδική εκκλησία στην επαρχία Ναυπλίας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο.

 

 

Παλιά, υπήρχε και έθιμο, από το βράδυ της παραμονής της εορτής του Αγίου να τοποθετούνται καζάνια και να φτιάχνουν οι γυναίκες της περιοχής βραστό κρέας.

Η εκκλησία χτίστηκε το 1975. Στον χώρο προϋπήρχε εκκλησάκι από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας αλλά είχε υποστεί ρωγμές . Βάση στοιχείων από αρχαιολογική έρευνα στο χώρο αυτό υπήρχε εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Αντώνιο κατά την περίοδο της πρωτοβυζαντινής περιόδου.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο εφημέριος π. Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, τους Ιερείς και όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Αντώνιο. Τον καλλωπισμό του χώρου και της εκκλησίας φρόντισε με προσωπική εργασία ο Β. Γεωργακόπουλος και άλλοι ενορίτες.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων