09/07/2020 09/07/2020 Από την Ι. Μητρόπολη Αργολίδος και την Ι. Μονή Οσίου Θεοδοσίου του Νέου και Ιαματικού γίνεται γνωστό ότι, την προσεχή Κυριακή 12 Ιουλίου εορτάζονται τα 1100 χρόνια από τη Συνάντηση των αγίων Θεοδοσίου και Πέτρου στον ομώνυμο Ναό της Συναντήσεως. Την παραμονή της εορτής Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 7:30 μ.μ. θα γίνει η υποδοχή...
09 Ιουλίου, 2020 - 22:21
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 21:47

1100 χρόνια μετά! Συνάντηση Αγίου Πέτρου και Οσίου Θεοδοσίου

Διαδώστε:
1100 χρόνια μετά! Συνάντηση Αγίου Πέτρου και Οσίου Θεοδοσίου

Από την Ι. Μητρόπολη Αργολίδος και την Ι. Μονή Οσίου Θεοδοσίου του Νέου και Ιαματικού γίνεται γνωστό ότι, την προσεχή Κυριακή 12 Ιουλίου εορτάζονται τα 1100 χρόνια από τη Συνάντηση των αγίων Θεοδοσίου και Πέτρου στον ομώνυμο Ναό της Συναντήσεως.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 7:30 μ.μ. θα γίνει η υποδοχή των λειψάνων των αγίων Πέτρου και Θεοδοσίου στον τόπο της Συναντήσεώς τους από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικο και Αργολίδος κ. Νεκτάριο. Εν συνεχεία στις 8 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την ημέρα της εορτής, Κυριακή στις 7 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Το απόγευμα στις 7:30 θα ψαλούν ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση των αγίων Πέτρου και Θεοδοσίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου. Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών, θα γίνει η αναχώρηση των ιερών λειψάνων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων