20/07/2022 20/07/2022 Με κάθε λαμπρότητα τιμάται στο Βιβάρι Αργολίδος η γιορτή του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ενοριακό ιερό ναό. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Τον θείο λόγο κήρυξε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος από τη Θήβα. Μετά το πέρας του...
20 Ιουλίου, 2022 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2022 - 8:48

Αρχιερατικός Eσπερινός στον Προφήτη Ηλία στο Βιβάρι Αργολίδας

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Eσπερινός στον Προφήτη Ηλία στο Βιβάρι Αργολίδας

Με κάθε λαμπρότητα τιμάται στο Βιβάρι Αργολίδος η γιορτή του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ενοριακό ιερό ναό. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Τον θείο λόγο κήρυξε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος από τη Θήβα. Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτανεία στο χωριό της Ιερής Εικόνας του Προφήτη Ηλία  προς ευλογία των κατοίκων.

Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπαβέλας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος, τους Ιερείς, καθώς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Προφήτη Ηλία.

Ο ναός ανεγέρθηκε σε οικόπεδο που έγινε δωρεά από την Κωνσταντίνα Τσιπόκα εις μνήμην του συζύγου της, Ηλία, της αδερφής της, Μαρίας, και των γονέων της και υπάγεται στον Ιερό Ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στο Δρέπανο. Ο θεμέλιος λίθος ετέθη την 7 Ιουνίου 1989 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο Α’.

Το 2014 εγκαινιάστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο ναός είναι χτισμένος κοντά στην παραλία του Βιβαρίου και όχι σε κάποιο βουνό.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων