06/05/2019 06/05/2019 Στην Αργολίδα βρέθηκε ο ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, κ. Γεώργιος Κρουσταλάκης, καλεσμένος ως ομιλητής από τον Ιερομόναχο Ιγνάτιο Γρηγοριάτη, υπεύθυνο του προσκυνηματικού κέντρου Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στην Ζόγκα Αργολίδος. Το θέμα της ομιλίας του κ. Κρουσταλάκη ήταν «Ὁσίου Γέροντος Ἐφραὶμ Κατουνακιώτου παιδαγωγικὴ καὶ θεολογία τῆς ἐρήμου». Παρακολουθήστε το βίντεο:     ...
06 Μαΐου, 2019 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2019 - 22:45

Για τον παπά Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στην Αργολίδα

Διαδώστε:
Για τον παπά Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στην Αργολίδα

Στην Αργολίδα βρέθηκε ο ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, κ. Γεώργιος Κρουσταλάκης, καλεσμένος ως ομιλητής από τον Ιερομόναχο Ιγνάτιο Γρηγοριάτη, υπεύθυνο του προσκυνηματικού κέντρου Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στην Ζόγκα Αργολίδος.

Το θέμα της ομιλίας του κ. Κρουσταλάκη ήταν «Ὁσίου Γέροντος Ἐφραὶμ Κατουνακιώτου παιδαγωγικὴ καὶ θεολογία τῆς ἐρήμου».

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Αγίου Ιγνατίου, ο κ. Κρουσταλάκης ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του με τρόπο γλαφυρό και ζωηρό, όπως άλλωστε κάμει σε κάθε ομιλία του. Την ομιλία παρακολούθησαν, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ιερείς από την Αργολίδα και πολύς κόσμος.

 

 

 

 

 

 

Πριν την ομιλία, τελέσθηκε εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου από τον Ιερέα πρωτοπρεσβύτερο π. Δημοσθένη Γάτσιο, ενώ τέθηκαν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων. Να σημειωθεί πως ο κ. Κρουσταλάκης είχε την ιδιαιτέρα ευλογία να συνδέεται πνευματικά πολύ στενά με τον προσφάτως αγιοκαταταχθέντα όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, καθώς και με τον παπά-Ἐφραὶμ τον Κατουνακιώτη. Πρόσφατα, μάλιστα, συνέγραψε και ένα εξαίρετο βιβλίο για τον Όσιο Γέροντα, παπά Εφραίμ, προλογιζόμενο από τον Μητροπολίτη Αργολίδος, κ. Νεκτάριο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων