25/03/2021 25/03/2021 Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και με γνώμονα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για τη διαφύλαξη των πιστών, από τη μάστιγα του κορoνοϊού , τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία της θεομητορικής εορτής της Παναγίας κεκλεισμένων των θυρών για δεύτερη συνεχή χρονιά ,Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021. Τίποτα δεν θύμιζε τις προηγούμενες χρονιές, όπου ο...
25 Μαρτίου, 2021 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2021 - 15:05

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και με γνώμονα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για τη διαφύλαξη των πιστών, από τη μάστιγα του κορoνοϊού , τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία της θεομητορικής εορτής της Παναγίας κεκλεισμένων των θυρών για δεύτερη συνεχή χρονιά ,Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.

Τίποτα δεν θύμιζε τις προηγούμενες χρονιές, όπου ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας, το Ναύπλιο και ολόκληρος ο νομός Αργολίδας εόρταζε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός. Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ,ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την τιμή που έκανε να τελέσει τις ιερές ακολουθίες και ευχήθηκε του χρόνου να γιορταστεί η εορτή του Ευαγγελισμού με κάθε λαμπρότητα και με την παρουσία των πιστών.

Στη συνέχεια με τέλεση της επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας  Νεκταρίου γιόρτασε η Αργολική Πρωτεύουσα την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων