17/07/2023 17/07/2023 Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας τιμούν στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος και εφημέριο της Αγίας Μαρίνας, Αρχιμανδρίτη Λεόντιο Ξηνταρόπουλο. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η...
17 Ιουλίου, 2023 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 8:08

Λιτάνευση ιεράς εικόνας Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό Αργολίδας

Διαδώστε:
Λιτάνευση ιεράς εικόνας Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό Αργολίδας

Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας τιμούν στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος και εφημέριο της Αγίας Μαρίνας, Αρχιμανδρίτη Λεόντιο Ξηνταρόπουλο.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαρίνας σε όλο το χωριό προς ευλογία των κατοίκων. Κατά τον εσπερινό έψαλλε χορός Ιεροψαλτών με χοράρχη τον πρωτοψάλτη Χρήστο Πιπέρο.

Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων