25/03/2019 25/03/2019 Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα και πέρα από αυτήν, για να τιμήσουν την Παναγία μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στο Ιερό Ναό της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ». Ουρά ατέλειωτη που κράτησε από την προηγούμενη της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Θαυματουργική Εικόνα της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ . Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε...
25 Μαρτίου, 2019 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2019 - 10:59

ΒΙΝΤΕΟ – Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί του Ευαγγελισμού

Διαδώστε:
ΒΙΝΤΕΟ – Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί του Ευαγγελισμού

Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα και πέρα από αυτήν, για να τιμήσουν την Παναγία μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στο Ιερό Ναό της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ». Ουρά ατέλειωτη που κράτησε από την προηγούμενη της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Θαυματουργική Εικόνα της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ .

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στην συνέχεια, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού ιερά εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος και παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

 

 

 

 

 

 

Ανήμερα της εορτής, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, ο οποίος μίλησε επίκαιρα με τον ζωντανό λόγο του.

Τα ιερά αναλόγια πλαισίωναν σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη – Καθηγητού Δημητρίου Καρκαλάτου και κλιμάκιο ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Δαρλάση.

Στο τέλος της Αρχιερατικής λειτουργίας ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π .Ελευθέριος Μίχος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και όλους τους Ιερείς που τίμησαν την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων