14/10/2019 14/10/2019 Ο καθιερωμένος αγιασμός του Ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδος, για το νέο ραδιοφωνικό έτος, τελέστηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο οποίος ευχαρίστησε τον διευθυντή του Σταθμού, το προσωπικό καθώς και όλους τους εθελοντές που νυχθημερόν φροντίζουν για το καλύτερο του Ραδιοφώνου. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον διευθυντή του...
14 Οκτωβρίου, 2019 - 20:38
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2019 - 20:14

Ο καθιερωμένος αγιασμός του Ρ/Σ της Μητροπόλεως Αργολίδος

Διαδώστε:
Ο καθιερωμένος αγιασμός του Ρ/Σ της Μητροπόλεως Αργολίδος

Ο καθιερωμένος αγιασμός του Ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδος, για το νέο ραδιοφωνικό έτος, τελέστηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο οποίος ευχαρίστησε τον διευθυντή του Σταθμού, το προσωπικό καθώς και όλους τους εθελοντές που νυχθημερόν φροντίζουν για το καλύτερο του Ραδιοφώνου. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον διευθυντή του ραδιοφώνου Γεώργιο Καζά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι του σταθμού, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και συνεργάτες, ο Σύλλογος Φίλοι του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδας και πολλοί ακροατές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Ο Ρ/Σ της Ι.Μ. Αργολίδος άρχισε να λειτουργεί πειραματικά το 1991. Αρχικά αναμετέδιδε το πρόγραμμα του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Πειραϊκής Εκκλησίας, λειτουργώντας μόνο για 4 ώρες ημερησίως.

Λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησε η σύνδεση με τους Ιερούς Ναούς του Ναυπλίου αρχικώς και κατόπιν του Άργους για την μετάδοση των ιερών ακολουθιών . Το 1992 ο Ρ/Σ οργανώνεται καλύτερα με Δ/ντή τον κ.Δημ. Μπονταϊτη. Το 1995 ορίζεται νέο Δ/Σ με Δ/ντή τον τότε Ιεροδιάκονο και νυν Μητροπολίτη Αρτης Καλλίνικο Κορομπόκη. Από το 1996 έως και το 2001 Διευθυντής του διετέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης τ. Προϊστ. Καθεδρικού Ι.Ν. Αγ. Πέτρου Άργους. Με την υπ αριθ.43/1-7-2003 του ΕΣΡ εκδίδεται βεβαίωση νομίμου λειτουργίας. Το 2001 ορίζεται Δ/ντής ο κ.Γεώργιος Καζάς (ο οποίος και παραμένει ως σήμερα) και κατόπιν νέο Δ/Σ. Με τον παλιό τρόπο «παίζοντας» εκπομπές από κασέτες ο Ρ/Σ πλέον λειτουργεί με δικό του πρόγραμμα από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ. Το 2004 αγοράζεται καινούριος πομπός και μετεγκαταστάθηκε το κέντρο εκπομπών από την Αγ.Μαρίνα (κάστρο Άργους) στον Προφήτη Ηλία Κεφαλαρίου. Από το 2005 ο Ρ/Σ εξελίσσεται σε ψηφιακό και το πρόγραμμά του συμπληρώνουν επιλεγμένες εκπομπές των Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπέμποντας πλέον καθ όλο το 24 ωρο. Το 2010 εγκρίνεται η άδεια της κεραιοδιάταξης του Ρ/Σ και ουσιαστικά χορηγείται κανονική πλέον άδεια λήψεως και εκπομπής του. Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 ο σταθμός, μετά από επίπονη προσπάθεια, αποκτά την επίσημη άδεια λειτουργίας του με την υπ. αριθμ. 554/3 /22-2-2010 απόφαση του Ε.Ε.Τ.Τ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων