18/01/2020 18/01/2020 Η πόλη του Άργους εορτάζει την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχου της, Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους του θαυματουργού. Την παραμονή της εορτής στον καθεδρικό ναό του Αγίου, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο....
18 Ιανουαρίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 21:55

Το Άργος εορτάζει την ανακομιδή των Λειψάνων του πολιούχου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Το Άργος εορτάζει την ανακομιδή των Λειψάνων του πολιούχου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πόλη του Άργους εορτάζει την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχου της, Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους του θαυματουργού. Την παραμονή της εορτής στον καθεδρικό ναό του Αγίου, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους επέστρεψαν στις 19 Ιανουαρίου του 2008, μετά από πολλές προσπάθειες του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο εφημέριος του ναού και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα που τίμησε με την παρουσία την εορτή.

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ι. Ανδριανός, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι.Μαλτέζος, οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του Δήμου και πλήθος κόσμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων