06/01/2020 06/01/2020 Σε κλίμα συγκίνησης τελείται κάθε χρόνο η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Ν. Κίο Αργολίδας, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020. Την τελετή του Αγιασμού των υδάτων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Αργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου. Μετά την ανάσυρση του τίμιου Σταυρού από τον Ιερέα π. Δημοσθένη...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 18:37

Το έθιμο του πυροβολισμού των τενεκέδων στη Νέα Κίο Αργολίδος

Διαδώστε:
Το έθιμο του πυροβολισμού των τενεκέδων στη Νέα Κίο Αργολίδος

Σε κλίμα συγκίνησης τελείται κάθε χρόνο η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Ν. Κίο Αργολίδας, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020.

Την τελετή του Αγιασμού των υδάτων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Αργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου.

Μετά την ανάσυρση του τίμιου Σταυρού από τον Ιερέα π. Δημοσθένη Γάτσιο , ακολουθεί το έθιμο του πυροβολισμού των τενεκέδων που έχουν τοποθετηθεί ανοικτά στην θάλασσα κι επιπλέουν, ένα έθιμο που έχει βαθιά τις ρίζες του στην Κίο της Μικράς Ασίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων