01/02/2023 01/02/2023 Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου το Ναύπλιο εόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα προσκυνηματικό ναό στην πόλη.  Στο συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Μετά το πέρας...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 15:29

Το Ναύπλιο εόρτασε τον Πολιούχο του, Άγιο Αναστάσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Το Ναύπλιο εόρτασε τον Πολιούχο του, Άγιο Αναστάσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου το Ναύπλιο εόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα προσκυνηματικό ναό στην πόλη.

Στο συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στην πόλη προς ευλογία των κατοίκων.

Στη λιτανευτική πομπή συμμετείχαν μαθητές από τα σχολεία της πόλης με προπομπό την δημοτική φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.

Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλλε ο Νικόλαος Ταμπρατζής, Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και ο πρωτοψάλτης και αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας.

Ο εφημέριος το ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Οικονόμου ,ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες που λάμπρυναν την πανήγυρη με την παρουσία τους καθώς και το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για την συνδρομή τους στους εορτασμούς του Αγίου.

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Εσπερινός στο Ναύπλιο για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Αναστασίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων