18/07/2023 18/07/2023 Στους εορτασμούς της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, κατά την οποία πανηγύριζε η ομώνυμη Ιερά Μονή Της στη Βόνη Πεδιάδος παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ. Θεοφάνης. Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 17 Ιουλίου, τελέστηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ιασίου κ. Θεοφάνη, συλλειτουργούντων των Σεβ....
18 Ιουλίου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2023 - 21:19

Ο Ιασίου Θεοφάνης στην πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας Βόνης

Διαδώστε:
Ο Ιασίου Θεοφάνης στην πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας Βόνης

Στους εορτασμούς της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, κατά την οποία πανηγύριζε η ομώνυμη Ιερά Μονή Της στη Βόνη Πεδιάδος παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ. Θεοφάνης.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 17 Ιουλίου, τελέστηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ιασίου κ. Θεοφάνη, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κρήνης κ. Κυρίλλου και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Θεοφάνης, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος, ομίλησε καταλλήλως, αναφερόμενος στην ευλάβεια των ανθρώπων προς την Αγία Μαρίνα και χαρακτηρίζοντας την Ιερά Μονή πνευματική όαση, η οποία αναπαύει όσους προσέρχονται σ’αυτήν, όπως συμβαίνει και με την Αγία Παρασκευή την Επιβατινή στο Ιασιο.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους συλλειτουργήσαντες Αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησης και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της πανηγύρεως’ τους παρισταμένους, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Μανώλη Φραγκάκη, τον πρ. Βουλευτή κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κ. Νικόλαο Σπυριδάκη, τον Πύραρχο κ. Μιχαήλ Νιωτάκη, τον Διευθυντή του Oμίλου «ΚΡΗΤΗ TV» κ. Αντώνιο Δημητρίου, που μετέδωσε τηλεοπτικά την πανήγυρη και αυτή τη χρονιά, την Διοικούσα Επιτροπή της Ιεράς Μονής και τον Πρόεδρό της Αρχιμ. Μεθόδιο Φλουρή, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Επιφάνιο Ζαχαράκη, τον Γενικό και τον Αναπληρωτή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, πρωτ. Γεώργιο Χριστοδουλάκη και πρωτ. Σπυρίδωνα Φουκαράκη, τους κληρικούς και λαϊκούς, τους ιεροψάλτες, τον Ερυθρό Σταυρό, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, καθώς τις χιλιάδες των ευλαβών προσκυνητών.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Μαρίνας, πέριξ της Ιεράς Μονής.

Το εσπέρας της εορτής, τελέστηκε ο μεθέορτος αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ι. Μονής Επανωσήφη Αρχιμ. Διονυσίου Κασιμάτη και άλλων κληρικών. Μετά την απόλυση τελέστηκε το κτητορικό μνημόσυνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων