07/07/2023 07/07/2023 Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, ο Μέγας Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος. Η ακολουθία τελέστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, διότι ο Ναός έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και...
07 Ιουλίου, 2023 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2023 - 15:53

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας Πεδιάδος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας Πεδιάδος

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, ο Μέγας Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος.

Η ακολουθία τελέστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, διότι ο Ναός έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και κύρηξε το θείο Λόγο αναφερόμενος στη σταθερότητα της πίστεως που διέκρινε την η Αγία Κυριακή, ενώ προέτρεψε να μείνουμε εδραίοι στην πίστη μας, όπως η Αγία και ευχήθηκε πλούσια τη χάρη της Αγίας στην ζωή όλων μας.

Ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κυριακής στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

Τέλος, τελέσθηκε τρισάγιο στους αείμνηστους Κληρικούς: π. Γεώργιο Ατσαλάκη, τελευτήσαντα εν Κυρίω την παραμονή της Αγίας Κυριακής, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο επί σειρά ετών της Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου και στον π. Κωνσταντίνο Καλαϊτζάκη, πρώτο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της καθ’ημας Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων