26/11/2019 26/11/2019 Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019,  κυριώνυμος ημέρα της μνήμης του Αγίου Στυλιανού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιδρύματος ΠΑΠΠ Βούλας τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου και με την συμμετοχή του π. Ματθαίου Χάλαρη ( Προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου του ομώνυμο Δήμου της...
26 Νοεμβρίου, 2019 - 22:41
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2019 - 22:14

Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. Στυλιανού του Ιδρύματος ΠΑAΠ

Διαδώστε:
Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. Στυλιανού του Ιδρύματος ΠΑAΠ

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019,  κυριώνυμος ημέρα της μνήμης του Αγίου Στυλιανού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιδρύματος ΠΑΠΠ Βούλας τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου και με την συμμετοχή του π. Ματθαίου Χάλαρη ( Προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου του ομώνυμο Δήμου της Αττικής), του π. Αντωνίου Χρήστου, Υπευθύνου Ιερέως του Ιδρύματος, του Ιεροδιακόνου π. Ιωάννου Αλεβιζόπουλου, των παιδιών (όσων δεν πήγαν σχολείο σε εξωτερικές σχολικές μονάδες), των εργαζομένων του Ιδρύματος, καθώς και Χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή.

Το Θείο Λόγον κήρυξε ο π. Ματθαίος, ο οποίος  με αφορμή τον βίο του Αγίου Στυλιανού, μίλησε για τα οφέλη της παιδικής ηλικίας στην πνευματική ζωή (την απλότητα, την αθωότητα, και την ειλικρίνεια) τα οποία πρέπει να μιμηθούμε οι μεγάλοι για να κληρονομήσουμε την Βασιλεία των Ουρανών. Ολόκληρη η Ομιλία του π. Ματθαίου βρίσκεται εδώ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αντώνιος ευχαρίστησε όλους τους πατέρες που ήρθαν και συμμετείχαν στην πανήγυρη του Προστάτου Αγίου Στυλιανού, τον π. Ματθαίο για την παρουσία του και τον Θείο Λόγο που μας κήρυξε, τον υπεύθυνο Ιερέα π. Αντώνιο για την διακονία του όλα αυτά τα χρόνια στο ίδρυμα και στα παιδιά, στη διοίκηση, σε όλο το προσωπικό και τους εθελοντές που κατέκλισαν το  Εκκλησάκι και χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί.

         Μετά το “Δι’ ευχών” και κατά την διανομή του αντιδώρου και του ευλογημένου άρτου, ο π. Αντώνιος μετέβηκε με το Άγιο Δισκοπότηρο σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να  κοινωνήσουν τα παιδιά αλλά και στους νέους τρόφιμους του ιδρύματος που ήρθαν μετά το κλείσιμο του ιδρύματος χρόνιων παθήσεων της Γλυφάδας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι.

   Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας Γέροντος Νήφωνος, του π. Αντωνίου Χρήστου, του Ιερομονάχου π. Παύλου, Διακόνου π. Ιωάννη, μετέβησαν στο Διοικητήριο του Ιδρύματος, τους οποίους υποδέχθηκε η Διοικήτρια κ. Σοφία Κωνσταντέλλια με τους συνεργάτες της, η Πρόεδρος του Συλλόγου ¨Φίλοι του ΠΙΚΠΑ¨ κ. Κονιδάρη, η Επίτιμος Πρόεδρος κ. Φωτεινή Ψυλλάκη, μαζί με αντιπροσωπεία του συλλόγου. Εκεί ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα του ιδρύματος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος πεζός πήγε στην αίθουσα εκδηλώσεως του Ιδρύματος όπου ακολούθησε λιτή εκδήλωση και κέρασμα με εδέσματα, αναψυκτικά, γλυκίσματα όλα προσφορά του και εθελοντών από την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας με επικεφαλή την κ. Ασανούλα Κουρτέλη, και από τις Κατηχητικές Συνάξεις του Ιδρύματος η κ. Σοφία Καττού, Μαρία Καπελιώτη και ο Βίκτωρα Γρηγοράκο.

Την γενική παρουσίαση και τον συντονισμό της Εκδηλώσεως είχε ο π. Αντώνιος Χρήστου.

Τα παιδιά στην αρχή στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κατηχητικής Συνάξεως, Σε κάθε στολίδι που έβαζαν έλεγαν: ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ! Μετά είπαν τα παιδιά του Ιδρύματος τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. Ακολούθησε Μουσική και τραγούδι από τον κ. Σαλαμπάση και την κ. Μαρία Κοτσίρη.  Τα παιδιά του Ιδρύματος παρουσίασαν δύο μικρά θεατρικά με συντονιστή τον κ. Μιχάλη Παπαργύρη. Στο τέλος της Εκδήλωσης πολλά παιδιά χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση, ευχόμενος για υγεία και ευλογία στα παιδιά και τους εθελοντές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων