16/10/2019 16/10/2019 H απελευθέρωση των Γρεβενών από τον οθωμανικό ζυγό εορτάστηκε την Κυριακή 13 Οτωβρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Παναγίας στην πόλη,  Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και με την παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου. Την ίδια ημέρα εορτάζεται και η σύναξη των Γρεβενιωτών αγίων. Γι’ αυτό τον...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2019 - 11:13

Εορτασμός της απελευθέρωσης των Γρεβενών

Διαδώστε:
Εορτασμός της απελευθέρωσης των Γρεβενών

H απελευθέρωση των Γρεβενών από τον οθωμανικό ζυγό εορτάστηκε την Κυριακή 13 Οτωβρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Παναγίας στην πόλη,  Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και με την παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Την ίδια ημέρα εορτάζεται και η σύναξη των Γρεβενιωτών αγίων.

Γι’ αυτό τον λόγο αγιογραφήθηκε και μία νέα εικόνα  που ο Σεβασμιώτατος κ. Δαβίδ έχρισε με Άγιο Μύρο. Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο στο άγαλμα του εθνοϊερομάρτυρα Αιμιλιανού και ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση, στην οποία το Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως έλαβε μέρος για ακόμη μία φορά με μικρά και μεγάλα παιδιά, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων