31/01/2024 31/01/2024 Η μεγάλη εορτή των Γραμμάτων και των Τεχνών, η εορτή των Τριών Ιεραρχών εορτάστηκε στην πόλη των Γρεβενών με την καθιερωμένη εκδήλωση προς την εκπαιδευτική κοινότητα. Παραμονή της εορτής, οι εκπαιδευτικοί Β. Στουγιάννης Δάσκαλος 4ου Δημοτικού Σχολείου, Χρ. Ματτιάκη, Θεολόγος-εικαστικός 1ου Γυμνασίου Γρεβενών και Π. Καράκαρης, εικαστικός 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Γρεβενών είχαν την...
31 Ιανουαρίου, 2024 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2024 - 16:19

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα Γρεβενά 

Διαδώστε:
Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα Γρεβενά 

Η μεγάλη εορτή των Γραμμάτων και των Τεχνών, η εορτή των Τριών Ιεραρχών εορτάστηκε στην πόλη των Γρεβενών με την καθιερωμένη εκδήλωση προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

Παραμονή της εορτής, οι εκπαιδευτικοί Β. Στουγιάννης Δάσκαλος 4ου Δημοτικού Σχολείου, Χρ. Ματτιάκη, Θεολόγος-εικαστικός 1ου Γυμνασίου Γρεβενών και Π. Καράκαρης, εικαστικός 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Γρεβενών είχαν την ευθύνη για την βιβλιοπαρουσίαση του εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου «Ο Αη-Γιώργης ο Φουστανελάς», έκδοση της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος έδωσε ως ευλογία στους εκπαιδευτικούς το βιβλίο, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Γρεβενών.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με πλήθος μαθητών, στην οποία μετά την αρτοκλασία και τα κόλλυβα των Αγίων τελέστηκε και μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων δασκάλων και μαθητών, ενώ τον πανηγυρικό ανέγνωσε ο θεολόγος του 1ου Λυκείου Γρεβενών κ. Κουπτσίδης.

Αμέσως μετά ακολούθησε τελετή βραβεύσεως των πρωτευσάντων μαθητών Δημοτικών Σχολείων της πόλεως Γρεβενών του σχολικού έτους 2022-2023 από τον Μητροπολίτης Γρεβενών και Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Νικολάου & Κούκας Κωνσταντινίδη». Στην ίδια τελετή Μητρόπολη Γρεβενών βραβεύει και τους πρωτεύσαντες των Δημοτικών Σχολείων των χωριών της Επαρχίας.

 

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων