15/12/2023 15/12/2023 Με μία ακόμη συνάντηση την περασμένη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Γρεβενών, συνεχίστηκε η φετινή Σχολή Γονέων & Νέων Ζευγαριών της Μητροπόλεώς μας. Σε αυτήν η Δρ. Χριστίνα Σεραφείμ παρουσίασε το θέμα: «Θεραπεύοντας την σχέση με το φαγητό». Στην παρουσίαση έγινε προσπάθεια ανάλυσης σχέση μας με το φαγητό. Μία...
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2023 - 15:05

Ι.Μ. Γρεβενών: 2η συνάντηση στην φετινή Σχολή Γονέων & Νέων Ζευγαριών

Διαδώστε:
Ι.Μ. Γρεβενών: 2η συνάντηση στην φετινή Σχολή Γονέων & Νέων Ζευγαριών

Με μία ακόμη συνάντηση την περασμένη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Γρεβενών, συνεχίστηκε η φετινή Σχολή Γονέων & Νέων Ζευγαριών της Μητροπόλεώς μας. Σε αυτήν η Δρ. Χριστίνα Σεραφείμ παρουσίασε το θέμα: «Θεραπεύοντας την σχέση με το φαγητό».

Στην παρουσίαση έγινε προσπάθεια ανάλυσης σχέση μας με το φαγητό. Μία σχέση που είναι διασαλευμένη, καθώς, σύμφωνα με την ομιλήτρια, η σύγχρονη κοινωνία έχει εκδυτικοποιηθεί σχεδόν σε όλα και άρα και στο φαγητό. Με αρκετές παραπομπές σε κείμενα των Πατέρων, της Εκκλησίας αλλά και της ελληνικής παράδοσης η καλεσμένη έδειξε με τον τρόπο της πως η ενοχοποίηση του φαγητού δεν είναι κάτι που μας ταιριάζει. Όπως όλες τις σχέσεις χρειάζονται στήριξη, έτσι και στο φαγητό. Η αναζήτηση διαιτολόγου σημαίνει πως θέλουμε κηδεμόνα στην σχέση μας με το φαγητό.

Εν τέλει, η κα. Σεραφείμ εμβάθυνε με τον τρόπο της και κατέδειξε πως η σχέση με το φαγητό οφείλει να είναι ώριμη και ορθή και πρώτο βήμα είναι η ευαισθητοποίηση, αλλάζοντας πρώτα εκ των έσω, όπως υποσημειώνεται και στον τίτλο του βιβλίου της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων