16/12/2022 16/12/2022 Με έναν διαφορετικό τρόπο εορτάσθηκε ο Άγιος Ελευθέριος στα Γρεβενά. Με υποδειγματική ευλάβεια κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό ο οποίος είναι «φυλακισμένος» εντός του προαυλίου των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Γρεβενών.  Παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου τελέσθηκε ο Εσπερινός και ανήμερα αυτής Θεία Λειτουργία παρουσία και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών...
16 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2022 - 20:58

Ο Άγιος Ελευθέριος εορτάσθηκε στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Γρεβενών

Διαδώστε:
Ο Άγιος Ελευθέριος εορτάσθηκε στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Γρεβενών

Με έναν διαφορετικό τρόπο εορτάσθηκε ο Άγιος Ελευθέριος στα Γρεβενά. Με υποδειγματική ευλάβεια κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό ο οποίος είναι «φυλακισμένος» εντός του προαυλίου των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Γρεβενών.

 Παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου τελέσθηκε ο Εσπερινός και ανήμερα αυτής Θεία Λειτουργία παρουσία και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον ναό, κάθε Τετάρτη μαζεύεται η κατηχητική ομάδα κρατουμένων.

«Η μεγαλύτερη φυλακή είναι αυτή του Εγώ και του εγωϊσμού μας και από αυτήν πρέπει να απαλλαγούμε, ώστε να βρούμε την αληθινή ελευθερία μας», τόνισε με ηχηρό τρόπο στους με ευλάβεια παρευρισκομένους, ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μαζί με το αντίδωρο πρόφερε ως ευλογία σε όλους από ένα προσευχητάρι. Άλλωστε, το σύνθημα της κατηχητικής ομάδας των συγκεκριμένων Φυλακών είναι: «Ας κάνουμε τα κελιά της φυλακής, κελιά της προσευχής».

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων