09/07/2022 09/07/2022 Τελετή ανακήρυξης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευσταθίου, σε Επίτιμο Δημότη Γορτυνίας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα η Δημητσάνα εόρτασε την μνήμη της Πολιούχου της, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής με διήμερες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε ῎Ορθρος χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου...
09 Ιουλίου, 2022 - 10:27

Τελετή ανακήρυξης του Μητροπολίτη Μονεμβασίας σε Επίτιμο Δημότη Γορτυνίας

Διαδώστε:
Τελετή ανακήρυξης του Μητροπολίτη Μονεμβασίας σε Επίτιμο Δημότη Γορτυνίας

Τελετή ανακήρυξης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευσταθίου, σε Επίτιμο Δημότη Γορτυνίας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα η Δημητσάνα εόρτασε την μνήμη της Πολιούχου της, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής με διήμερες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε ῎Ορθρος χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και εν συνέχεια Πολυαρχιερατικόν συλλείτουργον προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολίτων Μάνης κ. Χρυσοστόμου , Κυρηνείας Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευσταθίου,

Την διακονία του κηρύγματος και πνευματικής οικοδομής ανέλαβε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας.

Μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού Επιμνημόσυνος Δέησις στο μνημείο του Κυπρίου εθνομάρτυρος Μητροπολίτου Δημητσάνας Φιλοθέου Χατζή και ακολούθησε ομιλία υπό του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων