03/11/2018 03/11/2018 Εκδήλωση – αφιέρωμα στον αείμνηστο λαογράφο Κίτσο Μακρή (1917-1988) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Γ. Κορδάτος» (συγκρότημα Παπαστράτου) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση αυτή, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του, αποτελεί ελάχιστο δείγμα σεβασμού, αναγνώρισης και τιμής που η τοπική αλλά και η ευρύτερη κοινωνία οφείλουν...
03 Νοεμβρίου, 2018 - 13:38

Εκδήλωση προς τιμήν του Λαογράφου Κίτσου Μακρή

Διαδώστε:
Εκδήλωση προς τιμήν του Λαογράφου Κίτσου Μακρή

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον αείμνηστο λαογράφο Κίτσο Μακρή (1917-1988) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Γ. Κορδάτος» (συγκρότημα Παπαστράτου) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση αυτή, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του, αποτελεί ελάχιστο δείγμα σεβασμού, αναγνώρισης και τιμής που η τοπική αλλά και η ευρύτερη κοινωνία οφείλουν στην προσωπικότητα, το έργο και την πνευματική προσφορά μιας από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία της ελληνικής λαογραφίας.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου, το Kέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.).

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων