22/12/2018 22/12/2018 Η λησμονημένη Ακολουθία της Τριθέκτης, του Βυζαντινού Ασματικού Τυπικού, τελέστηκε και φέτος, ενόψει των Χριστουγέννων (21/12), στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στην Ακολουθία έψαλε ο χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την δ/νση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Κατσικλή.     Στο τέλος της...
22 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:09
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2018 - 18:10

Ετελέσθη στον Βόλο η Ακολουθία της Τριθέκτης

Διαδώστε:
Ετελέσθη στον Βόλο η Ακολουθία της Τριθέκτης

Η λησμονημένη Ακολουθία της Τριθέκτης, του Βυζαντινού Ασματικού Τυπικού, τελέστηκε και φέτος, ενόψει των Χριστουγέννων (21/12), στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στην Ακολουθία έψαλε ο χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την δ/νση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Κατσικλή.

 

 

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η απόδοση της Τριθέκτης συμβάλλει, από κοινού με τις άλλες ιερές Ακολουθίες των ημερών, στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία μας και βίωση των υπερφυών εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για τα στοιχεία εκείνα της Τριθέκτης, που μας συνδέουν με την αρχαία Λειτουργική τάξη της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε πατρικώς τους Ιεροψάλτες και τους συνεχάρη, γιατί η συμβολή τους στην αναβίωση της εν λόγω Ακολουθίας είναι, κάθε χρόνο, καθοριστική.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κάλεσε τους πιστούς, «με ησυχία, με την ταπείνωση των Ποιμένων της Βηθλεέμ, με την σοφία των Μάγων της Ανατολής, με τη διάκριση του Μνήστορος Ιωσήφ, με τη στοργή της Παναγίας μας, να προσεγγίσουμε ψυχικά και να κοινωνήσουμε σωματικά τον Χριστό. Έτσι θα γίνουμε Χριστοφόροι και Θεοφόροι».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων